Plasma Imbogatita cu Trombocite (PRP) – Terapie de Rejuvenare a Pielii

Terapia cu plasma imbogatita cu trombocite sau terapia PRP (Platelet Rich Plasma) mai este cunoscuta si sub numele de Terapia Vampir sau Lifting Dracula. Procedura se bazeaza pe teoria conform careia procesul natural de vindecare al corpului poate incetini sau intarzia imbatranirea pielii.

Terapia PRP pentru linii fine si riduri

Plasma imbogatita cu trombocite este o cale extrem de naturala de a trata liniile fine si ridurile, de a adauga fetei un plus de volum si de a rejuvena tenul – totul prin simpla folosire a propriului serum al corpului.

Plasma imbogatita cu trombocite este extrasa din propriul sange al pacientului si se colecteaza exact in acelasi mod in care se procedeaza pentru o proba de sange pentru analize standard.

Proba de sange este rotita intr-o centrifuga, care separa celulele, serumul si plachetele. Plachetele separate (care contin toti factorii naturali de crestere care stimuleaza celulele inactive sa produca colagen si sa creasca tesutul) sunt apoi injectate in fata sau in partea corpului care necesita stimulare si rejuvenare.

Terapia PRP pentru cearcane

Multi pacienti se intreaba cum pot scapa de cearcane, iar terapia cu plasma imbogatita cu plachete este unul dintre putinele tratamente estetice care pot fi folosite pentru a trata aceasta zona delicata.

Cearcanele sunt rezultatul luminii care reflecta vasele de sange aflate chiar sub suprafata pielii. Pe masura ce imbatranim, pielea din jurul ochilor devine mai subtire, iar cearcanele devin mai proeminente.

La fel de imbucuratoare este si vestea ca terapia PRP poate fi folosita si pentru a stimula foliculele de par inactive, actionand asupra acestora pentru a reincepe sa creasca.

Terapia PRP este eficienta pentru:

  • Tratamente anti-ageing
  • Riduri
  • Cearcane
  • Linii fine
  • Pierdere de volum la nivelul tenului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *