Ce este PRP?


PRP (Platelet-Rich Plasma) sau “Terapia Vampir” este un procedeu medical aparut in mijlocul anilor 90, fiind foarte utilizat in zilele noastre in cazul pacientilor cu rani foarte grave dar si in industria beauty, cum ar fi indepartarea ridurilor fine din zona fetei, precum si incetinirea consideraba a imbatranirii acesteia.

Sangele contine un lichid care se mai numeste “plasma” si care contine mici componente celulare, cum ar fi celulele rosii, celulele albe si trombocitele. Trombocitele sunt cunoscute pentru rolul lor de coagulare a sangelui, cu toate acestea, trombocitele mai joaca si alte roluri importante, fiind foarte bogate in proteine, numite si factori de crestere si cicatrizare, ceea ce este foarte important in vindecarea ranilor, dar si in mentinerea elasticitatii pielii.

PRP (Platelet-Rich Plasma) este plasma cu o cantitate mult mai mare de trombocite decat ceea ce se gaseste in mod obisnuit in sange. O data cu cresterea numarului de trombocite, creste si concetractia factorilor de crestere, cu 5 pana la 10 ori mai mult decat in mod obisnuit. Acest lucru duce la obtinerea unui proces de intinerire rapida a zonei dorite.